Recensies :

“Een ervaring beschrijven in enkele lijntjes over een belevenis die je raakt tot in het diepste van je vezels is uiterst moeilijk.
Iets over de organisatoren: twee ongelooflijk fijne, enthousiaste en liefelijke mensen die hun hart en hun ziel leggen in alles wat ze doen en soms méér.
Iets over de reis zelf: een reis om nooit te vergeten, een unieke formule, prachtige verblijf locaties, de zekerheid om op regelmatige en onverwachtte momenten Marc en of Christel te zien verschijnen.
We apprecieerden ten zeerste de vrijheid om onze reis samen met hen te bespreken en in te vullen.
“Niets moet alles is mogelijk” is hun levensmoto en heeft ons voor 100 % overtuigd.”

De familie Vermeire


“Zuid-Afrika is een land om te bezoeken!
Wij genoten met ons gezin, met opgroeiende tieners, van een fantastisch avontuur!
Een reis op maat, met activiteiten voor elke leeftijd.
Bedankt om onze gids te zijn!”

Joris en Ann
Dries, Marie, Emma en Lukas


“We denken nog dikwijls aan de leuke zuid Afrika reis ! 
Mooi, lekker, warm, indrukwekkend,…..
We hebben genoten van de mooie hotels, lekkere wijnen, en de verscheidenheid van dit alles !
Wijn proeven  op klassieke manier, wijn proeven op geiten boerderij, wijn proeven bij golf, wijn proeven op schitterende locaties en ook wijn proeven met een picknick erbij……. telkens anders !!
We hopen dat jullie deze droom op een professionele manier nog verder kunnen uitwerken ! 
Veel succes met alles !”

Jan en Nina 


“We hebben absoluut genoten !
Je hebt ons naar de mooiste wijnhuizen gebracht, van de prachtige natuur laten genieten, en een paar keer top gegeten !
Jullie waren altijd even hartelijk en bezorgd en attent, echt Jan Willem en ik waren heel enthousiast !
Wij hopen dat je nog veel mensen enthousiast mag maken, het is toch een van de mooiste reizen die je kan maken !
Afrika is zo prachtig !”

Mia en Jan-Willem 


“Deze verrassende reis blijft ons nog steeds verwonderen:
de vriendelijke mensen, de prachtige natuur, de wilde dieren, de vele leuke activiteiten, onze luxueuze accommodaties en zeker het superlekkere eten met bijhorende wijnen.
Verblijf op ‘Madi Madi Karoo Safari Lodge’’ was, neen….is onvergetelijk. Paardrijden, ochtend-safari, braai midden in de ongerepte natuur, nacht safari…en het meest luxueuze resort. Je waant je echt in een droomwereld! (en dat is niet overdreven)
Een perfecte reis, prima georganiseerd. Marc en Christel hadden werkelijk aan alles gedacht zodat wij volop konden genieten van dit prachtig land.
Kortom, heerlijk! Het was een fantastische vakantie.”

Frank en Tine


“Een onvergetelijke reis naar de West Cape in Zuid Afrika en het Zuid Westen van Namibië.
Een must do voor mensen die op zoek zijn naar wondermooie landschappen en fijne logementen en die hun kennis over wijnen graag bijschaven met culinaire hoogstandjes.
Een beperkte groep ! Geen urenlange ritten en verplaatsingen met geregelde rustmomenten. Gelegenheid dus te over om te genieten van al dat moois.
Prima en goed voorbereide reisorganisatie.
Wie evenwel op zoek is naar het echte zwarte Afrika en haar culturele erfgoed of die de locale bevolking beter wil leren kennen, die komt minder aan zijn trekken. Al ligt dat wellicht ook aan het zogenaamde afgeschafte maar in wezen nog bestaande appartheidssysteem.”

Daan en Ilse


“Na een vlotte reis en aankomst in Kaapstad, was het tof kennismaken met de stad en de oceaan. Ons huisje aan de Waterkant was gezellig en mooi. Van hieruit was het na een lekker ontbijtje op één van de straathoeken makkelijk vertrekken naar de Waterfront, Tafelberg, enz.
Op dag 2 zijn we vertrokken naar de Tafelberg zoals vele andere toeristen. Omdat het meer dan 2 uur aanschuiven was aan de kabellift, hebben wij de berg beklommen langs de Platte Klifkloof. Voor mij een hele prestatie maar echt de moeite waard. Na de afdaling met de cabine hebben we de Hop-on toeristenbus genomen om dan ook in 1 keer de andere baaien te kunnen zien.
Het roadbook van Marc en Christel was voor ons een uitstekende leidraad om te volgen! Er is zoveel te zien en dan kan je alles makkelijk plannen. Hoewel, we hadden tijd tekort waardoor we de Free Walking Tours jammer genoeg hebben gemist.
Na een dag rond de baaien in de buurt van Kaapstad met Cape Point als eindpunt zijn we vertrokken naar Hermanus. Jammer genoeg was het daar minder goed weer, waardoor we in de verte enkel de ruggen van een paar walvissen zagen. Die vertrokken voor de woelige oceaan naar rustigere wateren.
Voor ons was de trip naar de Hemel en Aardevallei met bezoek aan wijndomein Creation ook de moeite.
De Gardenroute langs Wilderness, Knysna en vooral Brenton on Sea was prachtig! De wegen zijn goed en iedereen, blank en zwart, is supervriendeljk. Voor ons Europeanen is het wel wennen aan de afgesloten huizen met draad en camera’s en het verbod om ’s avonds te voet naar je guesthouse terug te keren.
Om te proeven van de ‘wildlife’ was Botlierskop een goede start : een leuk adres met superlieve gidsen. Het doet ons alvast uitkijken naar een echte safari.
Na een fantastische stop in de prachtige guesthouse in Plettenberg met een wandeling naar de Robberg Reserve, zijn we door de Karoo naar Oudtshoorn gereden. En zo verder naar de Wijnlanden. Weeral prachtige natuur en gezellige stadjes. Het hoogtepunt van de reis was het diner in Rust en Vrede!
We hebben genoten van alle prachtige oneindige landschappen, de onverwachte vriendelijke ontmoetingen met Afrikaners, de lieve gastheren en-dames van de guesthouses die je alle info geven, lekker en goedkoop eten en wijn in overvloed,… we gaan zeker nog eens terug!
Bedankt voor de uitstekende organisatie en de uitgebreide info !!”

Mucky