18-daagse rondreis in Namibië, Botswana en Zambia

 

previous arrow
next arrow
Slider

De ideale vakantie om de topics in Namibië, Botswana en Zambia te ontdekken :

Damarland - Twijfelfontein - Walvisbaai -  Sossusvlei - Windhoek 

Okavanga Delta - Chobe National Park

Livingstone - Victoria Waterfalls - Lusaka (of Johannesburg in Zuid-Afrika)

in kleine groep van max. 10 personen

Reisschema :

Dag 1 : Brussel - Windhoek

Nachtvlucht van Zaventem naar Windhoek (Namibië).
De volgende ochtend komen jullie zonder jetlag in Namibië aan.

Dag 2 : Damarland - Twijfelfontein

Wanneer jullie ’s morgens vroeg aankomen, staan wij klaar met een busje en een auto, even opfrissen en dan een prachtige tocht door Namibië richting Twijfelfontein. We rijden naar het Noord-Westen en passeren verschillende landschappen om uiteindelijk in Damarland aan te komen. Een droog en dor landschap met bruine rotsmassa’s. Onderweg stoppen we bij enkele natuurwonders : Organ pipes, Petrified Forest, Burnt Mountain of Wondergat om daarna een frisse duik te nemen in het zwembad van het 5* Lodge aan Twijfelfontein.

Dag 3 : van Twijfelfontein naar Swakupmond

Na een lekker ontbijt rijden we naar het "Twyfelfontein Rock Engravingpark" waar een gids ons naar 7000 jaar oude rotstekeningen zal brengen.  Daarna vervolgen we onze reis naar Brandberg, een geweldig gebergte midden in de woestijn waar de hoogste berg van Namibë staat (2500 meter).   Hier kunnen we de uniek gekleurde muurschildering "The White Lady"  gaan bewonderen.   Dit vergt wel een stevige wandeling van +/- 2 uur, maar diegenen die dit iets te zwaar vinden kunnen tijdens deze activiteit ontspannen in een nabijgelegen Lodge.
In de late namiddag komen we in Swakopmund aan, een kuststadje aan de Atlantische Oceaan.  Hier slapen we 2 nachten in prachtige paalwoningen aan de zee. ’s Avonds eten we in een lekker visrestaurantje in de stad.

Dag 4 : Swakupmond - Walvisbaai

In de voormiddag kunnen we rustig rondlopen in Swakupmond, waar de invloed van de koloniale Duitse tijd zeer sterk merkbaar is (zowel in de architectuur als in de winkels en restaurants). 
Tegen de middag worden we opgehaald voor een stevige jeeptocht door de woestijn aan Walvisbaai.  Hier beginnen de 600 kilometer lange zandduinen langs de kust tot aan de grens met Zuid-Afrika.  Walvisbaai is een natuurlijke haven en de lagune is een beschermd natuurgebied waar u flamingo’s, pelikanen en pinguïns kan spotten.
’s Avonds eten we in Swakupmond.

Dag 5 : Sossusvlei

Na een stevig ontbijt rijden we richting Sessriem, het spectaculairste deel van Namibië. 
Eerst komen we door een droog en dor maanlandschap en daarna rijden we het Namib-Naukluft National Park binnen met meer en meer rode duinen.
We overnachten opnieuw fantastisch, tegen een bergflank, in een luxe chalet met privé-zwembadje en adembenemend uitzicht over de dorre woestijn.
In de late namiddag vertrekken we met open jeeps voor een aperitief bij zonsondergang.
's Avonds worden we verwend met een Afrikaans buffet aan onze chalets.

Dag 6 : Sossusvlei - Sessriem
Na een korte nachtrust vertrekken we rond 5u naar Sossusvlei en nemen ontbijt en veel water mee.  De Sossusvlei is op zijn mooist bij zonsopgang en zonsondergang.  Het warme licht zorgt voor mooie contrasten tussen het wit van de klei en het rood van de duinen.
We worden met plaatselijke jeeps naar een idylische plaats gebracht.  Van daaruit wandelen we 1 km door het mulle zand en ontdekken één van de mooiste plaatsen in de wereld, "Deadvlei" : witte kleigrond met oude versteende bomen (+/- 600 jaar oud) en een strakblauwe hemel.  Net een film !
Daarna mag je te voet de "Dune 45" beklimmen.  Stevige klim, maar het uitzicht van boven is adembenemend.
Als laatste wandelen we door de "Sesriem Canyon", een mooie kloof met prachtige rotsformaties.
Voor de lunch stoppen we in Sossusvlei Lodge voor een rijkelijk buffet.
In de namiddag relaxen we aan onze chalets en genieten van een frisse duik in het zwembadje.
's Avonds worden we weeral verwend met een lekkere avondmaaltijd ter plaatse.

Dag 7 : naar Windhoek
Rustig ontwaken, lekker ontbijten en dan een tocht van 330 km ( 5u) naar Windhoek.  In dit prachtige landschap komen we veel zebra's en oryxen tegen.
Windhoek is de hoofdstad van Namibië met ongeveer 325.000 inwoners.  Duitsers en Zuid-Afrikanen hebben er het straatbeeld bepaald.
We slapen in een rustige guesthouse en dineren in lekker restaurant in de stad.
 

Dag 8 + 9 + 10 + 11 : Okavanga Delta

De eerste dag vertrekken we met een vroege vlucht van Windhoek naar Maun (Botswana), de uitvalsbasis van onze 4-daagse safaritochtin de Okavanga Delta
(2 nachten in Khwai/Moremi en 2 nachten Savuti).
De Okavango Delta is met 15.000 km2 de grootste en één van de meest bijzondere natuurgebieden ter wereld.  Het enorme moerasgebied wordt gevoed door de Okavango rivier (1600 km lang) die begint in het hoogland van Angola en uitmondt in de Kalahari.  Het gebied bestaat uit een systeem van rivierarmen en stroompjes, beboste eilanden, riet-, lelie- en papyrusvelden, grasvlaktes en savanne.  De dierenwereld in de Okavango Delta is overweldigend : olifanten, giraffes, zebra's, antilopen, gnoes, kudus, nijlpaarden, neushoorns, leeuwen, hyena's, luipaarden, krokodillen, slangen, schildpadden, hagedissen, vissen en talloze vogelsoorten.

Aan de luchthaven worden we door safari-jeeps opgewacht en vertrekken we richting Okavanga-Delta.  Tijdens deze 4-daagse tocht worden we verwend met verschillende safaritochten : met de jeep, te voet, of met traditionele kano bootjes.
We slapen in luxueuze tenten met privé badkamer en worden van ’s ochtends tot ’s avonds ondergedompeld in de prachtige natuur.
Aan het kampvuur krijgen we avontuurlijke verhalen van de plaatselijke gids uit Botswana.

Dag 12 + 13 : Kasane (Chobe National Park)

Op het einde van onze 4-daagse safari-toch komen we in Kasane aan.  Kasane ligt op het vierlandenpunt van Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zambia.

We verblijven 2 nachten in een 5* lodge waar we lekker uitrusten, zwemmen en genieten van de Chobe-river met zijn prachtige nijlpaarden.
’s Avonds eten we in het hotel.

Dag 14-15 : Livingstone - Victoria Waterfalls

Na een heerlijk ontbijt vertrekken we met een taxi richting Livingstone (Zambia).  De enige grensovergang tussen Zambia en Botswana is de veerboot over de Zambezi Rivier.   Het is er enorm druk, een eindeloze stoet grote vrachtwagens staat te wachten om de veerboot op te rijden.  Maar wij hebben geen last van deze file want we worden met een kleine speedboot over de rivier gebracht.  Aan de overkant worden we opgewacht en rijden we verder met een taxi naar Livingstone.
We verkennen het stadje en rijden dan naar onze 5* lodge met prachtig zwembad, tuin, bar, restaurant,…
De eerste avond eten we in het restaurant aan onze lodge.

De 2e dag wordt een fantastische afsluiter!!!  Na het luxe ontbijt worden we naar de Victoria Waterfalls gebracht om er een prachtige wandeling te maken (let op, we worden kletsnat, dus opgepast voor gsm en foto-apparaat)
We wandelen over de Victoria Bridge.
Na de middag even relaxen in onze lodges en dan de boot op.  Een zonsondergang op de Zambezi-river is onvergetelijk.  De machtige Zambezi rivier strekt zich voor je uit, met prachtige natuur en wildlife langs de oevers (nijlpaarden en olifanten). Op de boot worden we verwend met een bbq en aangepaste gin-tonic's.

Dag 16 + 17 : Lusaka of Johannesburg

Hier hebt u 2 mogelijkheden :

2 dagen Lusaka met bezoek aan een plaatselijk weeshuis.

of

2 dagen Johannesburg (Zuid-Afrika) met eventueel bezoek aan Soweto.

 

Dag 18 : terug naar Brussel

Nachtvlucht van Lusaka (of Johannesburg) naar Zaventem, de volgende middag komen jullie terug in België aan.

 

Inbegrepen :

- Vlucht Brussel - Windhoek
- Vlucht Windhoek - Maun
- Vlucht Livingstone - Lusaka (of Johannesburg)
- Vlucht Lusaka (of Johannesburg) - Brussel
- Alle vervoer te plaatse
- 12 x Luxe Lodge + ontbijt + dinner
- 4 dagen exclusieve safari-tocht met ontbijt + lunch + dinner + dranken
- Alle activiteiten zoals beschreven hierboven

Uw voetafdruk wordt gecompenseerd door het planten van 50 bomen in de woestijn via www.ozg.be